perjantai 25. helmikuuta 2011

Perustumput

Jos on tarvetta tehdä jotakin pientä lahjaa viemiseksi uudelle perheenjäsenelle, niin silloin tumput on hyvä vaihtoehto. Nämä myös valmistuvat nopeasti, yhdessä illassa. 




Näistä tuli vähän leveät, mutta ajavat asiansa. Loin Nalle -langasta 40 silmukkaa ja jaoin ne neljälle sukkapuikolle. Neuloin yhteensä 18 krs joustinneuletta (2o, 2n), vaihdoin siis väriä aina 6 kerroksen välein. Sen jälkeen neuloin pelkkää sileää (eli kaikki silmukat oikein) sopivasti, ehkä n. 16 krs. Sitten aloitetaan kavennukset: joka 1 ja 3 puikon alussa tehdään ylivetokavennus (nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja joka 2 ja 4 puikon lopussa neulotaan kaksi oikein yhteen. Kavennuksia jatketaan ja kun silmukoita on jäljellä joka puikolla 2 kappaletta, lanka katkaistaan, pujotellaan jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristetään sekä päätellään hyvin. Sitten vain toinen tumppu samalla tavalla. Peukaloitahan ei näissä lapasissa tarvitakaan.  

lauantai 19. helmikuuta 2011

Pupu ilman töpöhäntää




Apupupu valmistui synttärilahjaksi 3 -vuotiaalle pikkutytölle ja hän sai sen tänään. Melkoinen kiire meinasi tulla, eilen kudoin pupua linja-autossa ja luennolla kesken työpäivän. Iltakin vierähti yöksi pupun parissa. Aamulla täytin pupun vanulla ja viimeistelin kasvot ja kaulaliinan. Noin tunti ennen luovutusaikaa pupu oli vihdoin valmis.
Näitä sitten monia monia lisää ystävien ja sukulaisten lapsille. Ainakin on tekemistä!

tiistai 15. helmikuuta 2011

Salaisuuksia, ajatuksia...

Minulla on meneillään useitakin neulomuksia, kutimet viuhuu ja lankaa kuluu. En laita kuvia, enkä kerro niistä kuitenkaan vielä täällä, koska teelmykset ovat menossa lahjaksi. Kun lahjat on jaettu, niin sen jälkeen ne voi julkaista. 


Työn alla (tai oikeastaan ajatuksissa) on myös eräänlainen bolero, jonka haluaisin neuloa itselleni. Langaksi olen ajatellut Novitan Rose Mohairia ja puikot olisi nron 5,5 pyöröt. Ajatus syntyi, kun kävin Vilan vaatekaupassa muutama viikko sitten. Siellä oli hyvin yksinkertainen bolero, jota katselin, hypistelin ja otin siitä salaa kuvia kännykällä, hih! Noin metrin levyinen ja reilu metrin pituinen kappale, joka oli vain taitettu kaksin kerroin ja neulottu siten yhteen, että oli jätetty kädentiet. Oikein yksinkertaisesti tehty. Kuvio oli vähän haastavampi, mutta olen siihenkin tehnyt jo paljon ajatustyötä, joten ehkäpä kohta alkaa olla toteutuksen aika.
Käy katsomassa Novitan taikaboleron mallia. Se on samalla lailla tehty kuin tuo mikä mielessä on, ilman joustinneulehihoja. 

maanantai 7. helmikuuta 2011

Kirpparilöytöjä

Viikonloppuna kiertelin Valtterin kirppiksellä ja tein muutamia löytöjä pikkurahalla: 


1. Kirja, johon saa kerätä kaikkea neulomiseen liittyvää sälää. Sinänsä harmi, kun olen jo koonnut ohjeeni kirjaksi (Ikuisuusprojekti), mutta kyllä minä tähänkin täytettä varmasti löydän. 


5 €

2. Mieletön laukku, jonka saa topakasti napsauttaa kiinni, niin kuin ennen vanhaan rouvat pruukasivat tehdä. 


2 €