keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Vihreitä kuulia

Innostuin jälleen huovuttamaan. Nyt vain helpommalla taktiikalla kuin viimeksi. Moda -lehdestä sain inspiraation "helmikaulakoruun" ja kotoa löytyi sopivasti alekorista ostamani kerä Huopanen -lankaa. 

Vaihe 1. Keri langasta pieniä lankakeriä, n. 2,5 cm halkaisijaltaan. Vedä virkkuukoukun avulla langanpää tiiviisti kerän sisään.
Vaihe 2. Sopivan pituiseen "helmikaulakoruun" menee n. 25 pikkukerää. 

Vaihe 3. Pallukat laitetaan sukkahousujen lahkeisiin ja jokaisen pallukan välille tehdään solmut.
Vaihe 4. Sukkahousut pallukoineen laitetaan pesukoneeseen 60 asteeseen muun pyykin kanssa.
 

Vaihe 5. Huovuttuneet ja kuivuneet pallukat pujotellaan neulan avulla esim. kalalankaan ja solmitaan langanpäät. "Helmikaulakoru" on valmis. 

10 kommenttia:

 1. Hei, ihanan helppo tapa tehdä huopahelmiä! Just eilen ihailin huopapallukoita työkaverin kaulassa, ja harmittelin kun mokomissa on niin iso työ. Tuollaisia voisin kokeillakin!

  VastaaPoista
 2. Hei! Kannattaa kokeilla ja jos tuntuu ettei pallukat huovutu ensimmäisellä pesukerralla tarpeeksi, niin ei muuta kuin uudelleen koneeseen seuraavan pyykkisatsin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Oi, olipas hyvä idea! Täytyy näyttää tämä tytölle. Eli todennäköisesti saan pian pestä paljon lankapalleroita sisältäviä sukkiksia :)

  VastaaPoista
 4. Joo, mustakin tuntuu, etten ole koskaan näin innoissani pessyt pyykkiä! :D

  VastaaPoista
 5. Ihana ohje! Näyttää helpolta, pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Pallukoita on helppo ja nopea tehdä. Kuivumisen odottelu onkin sitten oma juttunsa, kun tekisi mieli jo saada koru valmiiksi. =)

  VastaaPoista
 7. Moi! Tulin kurkkaamaan pitkästä aikaa, mitä kaikkea oletkaan tehnyt! Ja voih, tässäpä oli niin hyvä idea, että taidanpa tehdä kaulakorun anopille pukinpussiin :) Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 8. No nii, kiva ku pistäydyit blogissa! Ja aattele kuinka ihanan värisiä lankoja niitä onkaan, notta saat kyllä kivat helmet pakettiin. =)

  VastaaPoista
 9. Hei! Ihana ohje, ja aioin tänään aloittaa, mutta lankapallukoita onkin yllättävän vaikea keriä :/ Onko tärkeää, että palloista tulee mahdollisimman pyöreitä? Mulla se kun ei meinaa millään onnistua. Langan saaminen kerän sisäänkin tuntuu hankalalta ja kerä alkaa viimeistään siinä vaiheessa muuttaa muotoon huonompaan suuntaan :( Onko sulla jotain vinkkiä esimerkiksi miten aloitat tuon kerimisen? Teetkö jonkun solmun alkuun ja siihen lähdet kiertämään kerää, vai miten?

  Mukavaa seurailla tätä blogiasi :)

  VastaaPoista
 10. Heippa! Jos haluat, että valmiissa kaulakorussa on suht pyöreitä pallukoita, niin silloin niistä olisi hyvä saada sellaisia jo alkuvaiheessa. Niistä ei tarvi tehdä kovin pieniä, sillä ne kyllä vähän pienenee pesukoneessa. Aloitin kerimisen niin, että pyöritin vähän sormen ympärille aluksi ja siitä sitten tasaisesti yritin keräillä joka puolelle. Kerästä pitäisi keriä melko tiukka, ettei valmis pallukka ole kovin löysä. Välillä sain oikein tunkea virkkuukoukkua pallon sisään ja välillä jouduin aloittamaann alustakin, mutta kyllä se siitä sitten alkoi sujua. Melkein koko Huopanen -kerä menee näihin 25 pallukkaan. Ei muutakuin sinnikkyyttä vain, kyllä se siitä sujuu ja tee muutama ylimääräinenkin, koska pesukoneessa käynnin jälkeen jotkut saattavat olla epäonnistuneita.

  Kiva kun olet viihtynyt blogini parissa. =)

  VastaaPoista