maanantai 8. lokakuuta 2012

Sormet puikkoina

Kaulahuivin tekeminen on ollut mielestäni aina jotenkin niin työlästä ja yksitoikkoista, mutta herran tähäre, ei enää! Maailman helpointa ja nopeinta on neuloa sormilla. Tämä huivi tuli valmiiksi alle tunnissa eikä sormetkaan olleet kipeät, kun muistin tehdä tarpeeksi löysää. Veri kiertää siis edelleen. Kauhavan Kangas-aitan ohjeesta poiketen loin vain viisi silmukkaa ja neuloin koko kerän. Lankana Accessories Alize Dantela wool, jolla perinteisesti tehdään röyhelöhuiveja. 

Huivia kääntelemällä saa esiin haluamansa värin,
kätevää. 


13 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta. Tämä saattaisi onnistua myös kuutosen kässäreistä saaneelta.

  T. Unelma-enkeli

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, kammottavast röyhelölangasta saa näköjään aikaan hienojakin kaulanlämmittimiä! Tykkään :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja tässä langassa on 30% villaa ettei pelkkää akryylia. Lämmittääkin kivasti.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti! Tästä langasta tehtyjä sormineulehuiveja oli tuolla Kangas-aitan osastollakin messuilla. Sieltä siis tämä idea. =)

   Poista
 5. Voi, ostin ko. lankaa käsityömessuilta MUTTA en kyllä nyt osannut sitä sormilla tehdäkkään! Ko. kuvassa oleva malli on juuri se mitä yritän tehdä. Miten ihmeessä, voitko vähän vielä valaista tuota ohjetta.

  VastaaPoista
 6. Heippa! Sormet toimii siis paksuina puikkoina. Loin sormeeni 5 silmukkaa ja aloitin tekemään oikeaa. Juju on siinä, että kun olet yhden "puikon" eli sormen neulonut (jolloin silmukat ovat oikeassa etusormessasi), niin siirrät kaikki silmukat takaisin vasempaan etusormeen. Tällöin lanka on jäänyt vasemman etursormesi tyven puolelle, mutta ota se takakautta eli keskisormen puolelta takaisin etusormesi kärkiä kohti ja sitten vain alat taas neuloa oikeaa. Jälleen kun olet silmukat neulonut, niin siirrät ne kaikki vasempaan etusormeen jne jne. Tällöin teet vähän niinkuin putkulaa eli työ pysyy koko ajan samoin päin, sitä ei käännetä. Toivottavasti ymmärsit selitykseni. =) Kysy vielä niin yritän tarkentaa!

  VastaaPoista
 7. Tekniikan nyt ymmärrän. Mutta jos luon yläreunan jokaisesta lenkistä silmukan(tässä yritän parasta aikaa värkätä), niin silmukat "kuristuvat" eikä ne sovi sormelle.
  Tyhmää kysellä, mutta olen vasta aloittelija näissä neulehommissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saa kysellä! Itsekin silloin kun innostuin neulomisesta opettelin kaikki ihan alusta ja käytin paljon hyväkseni Käspaikan nettisivuja.

   http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/silmukoiden_luomistavat.html
   Tuossa linkissä on ainakin nuo luomistavat ja itse luon tuon keskimmäisen kuvan tavalla ja silloin ei kiristy liikaa. Kannattaa luoda oikein lötkölöysiä silmukoita.

   Poista
 8. Hei! Ongelma itsellä on, että en hoksaa tuota siirtoa toiselle kädelle.. sinne jää aina "lenkki" tuonne silmukoiden taakse, kun ei käännä työtä, vaan neuloo ne pötkönä.. mitä ihmettä teen väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, jääköhän se liian löysäksi sitten? Se kannattaa vetää aika napakasti. Toki siitä ei aivan samannäköistä tule kuin etupuolesta vaan vähän löysemmäksi jää kyllä.

   Poista