perjantai 25. helmikuuta 2011

Perustumput

Jos on tarvetta tehdä jotakin pientä lahjaa viemiseksi uudelle perheenjäsenelle, niin silloin tumput on hyvä vaihtoehto. Nämä myös valmistuvat nopeasti, yhdessä illassa. 
Näistä tuli vähän leveät, mutta ajavat asiansa. Loin Nalle -langasta 40 silmukkaa ja jaoin ne neljälle sukkapuikolle. Neuloin yhteensä 18 krs joustinneuletta (2o, 2n), vaihdoin siis väriä aina 6 kerroksen välein. Sen jälkeen neuloin pelkkää sileää (eli kaikki silmukat oikein) sopivasti, ehkä n. 16 krs. Sitten aloitetaan kavennukset: joka 1 ja 3 puikon alussa tehdään ylivetokavennus (nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja joka 2 ja 4 puikon lopussa neulotaan kaksi oikein yhteen. Kavennuksia jatketaan ja kun silmukoita on jäljellä joka puikolla 2 kappaletta, lanka katkaistaan, pujotellaan jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristetään sekä päätellään hyvin. Sitten vain toinen tumppu samalla tavalla. Peukaloitahan ei näissä lapasissa tarvitakaan.  

2 kommenttia:

  1. Ompa tosi kivat, itse tein viemisiksi pienet villasukat kun kaverini sai vauvan, mutta nuo tumputhan näyttävät vielä vaivattomimmille :) Tosi kiva idea, täytyy muistaa seuraavalla kertaa :)

    VastaaPoista
  2. Ne on kyllä tosi simppelit tehdä. Mäkin meinasin tehdä sekä tumput että sukat, mutta aika loppui kesken. =)

    VastaaPoista