maanantai 26. joulukuuta 2011

Palmikoiden neitsytmatka

Joulu, säältään niin tumma ja synkkä, oli tunnelmaltaan lämmin ja mukava. 

Tässä esittelen muutamat neulomani joululahjat. Palmikkokaulurin ja pipon mallit ovat omasta päästä, sukat löytyvät Novitan nettisivuilta.
Ystäväni on toivonut jo vuosi takaperin pitkiä villasukkia ja tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta kun neuloin aikuiselle villasukat ja myös aivan ensimmäinen kerta ikinä, kun neuloin palmikoita. Siihen nähden melko hyvin onnistuneet villasukat sain aikaiseksi. Toki näiden kanssa kaikki ei mennyt niinkuin Strömsössä tai muussakaan käsityöohjelmassa. Kuvista näkyy, että violetti lankani loppuikin ihan täpärästi kesken, joten jouduin jonkin verran purkamaan valmista sukkaa, että saisin samanlaiset kärjet. Sainpa kuitenkin nämä postiin matkaan ja perillekin ennen joulua. Mukana meni myös ystäväni tyttärelle "korvapipo", joka on neulottu pelkkänä putkilona (1o 1n) ja sitten lopuksi toinen pää ommeltu kiinni. Lankana tuossa Novitan Teddy ja puikkoina nro 7 sukkapuikot. 
Palmikkokauluri on tehty Novitan Tempo -langasta, puikkoina 8 numeroiset. Loin 24 silmukkaa ja neuloin kaulurin tasona = 12n 3o 2n 3o ja 4n (työn nurjalla puolella päinvastoin).  Joka 11 krs tein palmikon eli nostin nuo 3 oikeaa silmukkaa ja 1 nurjan silmukan neulomatta erilliselle puikolle työn eteen. Neuloin työstä seuraavat silmukat 3oikein ja 1 nurin, neuloin nostamani silmukat 1n, 3o ja sitten jatkoin normaaliin tapaan. En osaa sanoa kuinka pitkästi neuloin tuota kaulaliinaa, välillä mittailin omaan kaulaan ja sitten kun tuntui että pituus on riittävä, päättelin työn. Kastelin työn ja levittelin sen kuivumaan nuppineulojen avulla pyyhkeen päälle. Vielä sitä piti silittää kostean kankaan läpi, että pysyisi edes vähän rullautumatta. Ompelin kiinni pari nappia ja muutenkin ompelin työtä vähän kiinni toisiinsa, että se pysyy nätisti aloillaan.

2 kommenttia: