perjantai 10. helmikuuta 2012

Turhautumisia

Olen saanut neulottua jonkin verran, vaikka nyt loppuraskaudesta, kun vähäsen turvottaa, tuppaavat nuo sormenpäät puutumaan melkoisesti. Välillä kun ravistelee ja jumppaa käsiä, niin taas pystyy pari kierrosta tekemään. Vauvalle olen tekemässä merinovillaista neuletakkia, mutta tässä ennen sen valmistumista tein parit lahjat. 
Tennarisukat menevät kaverilleni, joka halusi ehdottomasti samanlaiset, kun hän näki avopuolisoni vastaavanlaiset sukat, jotka mieheni äiti teki joululahjaksi. Tennarisukkien ohje löytyy Novitan sukkalehdestä, joka ilmestyi loppuvuodesta. 

Neuloin peruslapaset 1-vuotiaalle. Tein niistä peukalokiilattomat. En tiedä yhtään ovatko ne käteen sopivat ja ovatko peukalot oikealla kohdallaan. Jotenkin on niin hankala löytää netistä sellaista selkeää ohjetta siitä, että kuinka paljon neulon lapasia, ennenkuin teen peukalon paikan. Joka puolelta löytyy vain ohje: "kun olet neulonut sileää peukalon tyveen saakka, tee peukaloa varten aukko jne..." Mistä tiedän missä kohtaa se peukalon tyvi on, kun teen lahjaksi ja lahjan saajan käsi on parinkymmenen kilometrin päässä? Eikä sitten viitsi soittaa ja pyytää mammaa mittaamaan lapsosen käsi. Ja sitten kun neuloo/kutoo sukkia ja ohjeessa lukee: "kun pikkuvarvas peittyy, aloita kavennukset". Taas törmään samaan ongelmaan: mistä tiedän koska se pikkuvarvas peittyy, kun teen jollekin toiselle kuin itselle niitä sukkia? Huoh. Hei te ihmiset, antakaapas hyviä vinkkejä tähän ongelmaan! 

3 kommenttia:

 1. Mulla on sulle vinkki tuohon koko-ongelmaan! Sukkataulukko! (Joka on samalla myös lapastaulukko) Jalan koot 22-47, lapaset 2v - mies

  Löytyy täältä: http://www.freewebs.com/tiinanneuleet/ohjeet/sukkataulukko.pdf

  VastaaPoista
 2. Voi mahtavaa!! Aivan mahtava taulukko, hyvänen aika! KIIIITOOOOS valtavasti!

  VastaaPoista
 3. Itse olen myös törmännyt samaan ongelmaan :) Mutta tuosta taulukusta on hurjasti apua, täytyypä heti klikata se suosikkeihin!

  VastaaPoista