torstai 17. toukokuuta 2012

Rätti väsynyt(kö)Vauvan hoitamisen ohessa ei kannattanut aloittaa mitään mahdotonta, varsinkaan nyt kun halusin saada nopeasti valmista. Muutenkin roikkuu tuolla lankakorin pohjalla puolivalmiita, suuritöisiä juttuja ihan riittämiin. 


Aina tarpeellinen tiskirätti oli nyt työn aiheena. Lankana on Hjertegarnin bambulanka, jonka voi pestä 40 asteessa. Se onkin kätevää, jotta voi heittää koneeseen muun pyykin mukaan, eikä tarvitse mitään hienopesuja värkätä. Rätti on jo testattu ja toimii muuten älyttömän hyvin! Paras rätti, mikä meidän huushollissa on koskaan ollut. Tässä siis suosittelemisen arvoinen lanka tiskirättiin, vinkkinä myös Maaritille, joka blogikirjoituksessaan harmitteli Novitan bambulangan lopettamista. 


Loin 55 silmukkaa ja neuloin neljä ensimmäistä kerrosta aina oikein. Sen jälkeen jatkoin niin, että jokaisen puolen alussa ja lopussa neuloin aina oikein ja muuten sileää neuletta (= työn oikealla puolella oikein ja nurjalla nurin). En tiedä montako kerrosta neuloin, kunhan silmämääräisesti katsoin koska alkaisi näyttää sopivan kokoiselta. Lopuksi neuloin neljä kerrosta aina oikein. Homma valmis, eikä todellakaan mikään väsynyt rätti. 

5 kommenttia:

 1. Mulla on kans kaksi tuosta langasta tehtyä tiskirättiä, ihan parhaita! Ite oon kyllä pessyt niitä 60 asteessakin, eikä ne oo menny miksikään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kans ajattelin kyllä pestä 60 asteessakin. Kävin kurkkaamassa sun blogia, aivan mielettömän ihana toi sydäntiskirätti. Sellaisen mäkin vielä teen! =)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Olen tehnyt tästäkin langasta pari rättiä ja pessyt niitä 60 asteessa. Hyvin pyyhkii, mutta jonkin verran venyy käytössä leveyssuunnassa, eli vähän muodottomaksi rätti ajan kanssa menee. Ehkä johtuu myös mallineuleesta, jota käytin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, katsotaan kuinka käy. =)

   Poista
  2. Maarit, nythän mä vasta hokasin, että sä olit testannutkin tota lankaa ja kirjoitit siitä tuossa kirjoituksessas. Mitenkähän mä sitä sun kirjoitusta oikein aiemmin luin... :D

   Poista