tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vaaleanpunainen fiilis

Varmaan tämä kevät tekee sen, että huomaan etsiväni niitä kirkkaimpia värejä puikoille. Kävin viime viikolla Tapion Lankakaupassa Päntäneellä ja todellakin kannatti lähteä. Lankoja, lankoja, lankoja hyllymetreittäin. Lankahullun paratiisi. Aika hyvin pysyin budjetissani ja oikeasti mietin, että tarvinko nyt kaikkea mitä olin jo koriini haalinut. Neonväriset langat löysivät tiensä luokseni, se oli nyt ihan uusi juttu minulle. Niistä jos tekisi ärtsyt sukat, joita pidettäisiin housujen päällä, jotta näkyisivät kirkkaasti ja kauas.

No mutta ennenkuin pääsen kunnolla käsiksi uusiin lankoihini, pitää tehdä muutama rästihomma alta pois. Minulla on ollut Novitan FlipFlop -langat jo kauan ja olen niistä suunnitellut tekeväni laukun kummitytölle. Laukkuna minä flipflopit aloitinkin ja pitkälle tein työtä näin mielessäni miettien, mutta sitten aloin tympääntyä koko laukkuajatukseen, koska siihen olisi kyllä pitänyt ommella vuori, joten teinkin tuubihuivin. Neuloin tämän siis tasona. Pinkillä langalla tein sileää neuletta ja violetilla väleihin 4 krs ainaoikein. Säännöllisen epäsäännöllisiä raitoja, en oikein muutoin osaa kuvailla ajatustani tässä työssä. Mutta käytössä tämä on siis niin päin, että raidat on pystyssä. 

Korissa vaaleanpunaiset langat
odottavat pääsyä puikoille
 

Novitan bambu-langasta tein tiskirätin, joka on niin herkullisen värinen, että eiköhän sillä lika saa kyytiä useammin kuin ennen. Tässä tein ensin 6krs ainaoikein, samoin lopussa ja aina molemmissa reunoissa 6s. "Kuvio" on ns. kääntömallia eli ei ole väliä kumminpäin on oikein päin. Loin 45s, ja neuloin yhteensä 72 krs, joten tuli ihan mukavankokoinen rätti. Tämä oli muuten tosi kiva käytössä, parempi ja pehmeämpi kuin Blend Bamboo- lanka, josta edellinen rättini on.

2 kommenttia:

  1. Hassua. Mä justiin hypistelin uutta blend bamboosta tekemääni tiskirättiä ja ihastelin kuinka se on paljon pehmeämpi kuin Novitan Bambusta tehdyt, jotka on käytössä. :) Ehkä ne jotenkin käytössä kovettuu? Pitäisi vielä löytää joku kiva tiskirättimalli, joka olisi tarpeeksi iso. Olen löytänyt paljon ilmaisia kivoja malleja, mutta niistä tulee sellaisia niukin naukin kämmenen kokoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se voi olla ihan totta, että käytössä muuttuvat kovemmaksi.

      Poista