perjantai 20. marraskuuta 2015

ZigZag

Jaahas, joulu on kohta. Tänään satoi täällä Seinäjoellakin ekan kerran lunta. Poikaasen kanssa yritettiin napata lumihiutaleita kielen päälle ja haaveiltiin isosta lumikasasta, joka tuohon meidän kadun päähän talvisin lykitään. 

Tässä esittelen viime vuoden joululahjan. Juttu menee siis niin, että annoin joululahjaksi kavereillemme lahjakortit lapasiin, heidän itse toivomillaan väreillä ja kuoseilla. Keväällä jossain vaiheessa kaveriparikuntamme naispuolinen henkilö kysyi saako lahjakortilla lunastaa villasukat ja onnistuisiko siksak-raitaiset. No iliman muuta! Nopeasti löytyi inspiraatiokuvakin ja jopa siksak-malli, mutta sitten sukat jäi odottamaan. Ne odotti kesän yli (eihän nyt kesällä villasukkia tarvi, tai noh, viime kesänä olis kyllä tarvinnut...) ja syksykin saapui. Ajatelkaas, että oikein eilen sain ne tehtyä. Eihän tuo malli vaikea ole, että itse sukkien tekoon meni varmaan muutama päivä, mutta miten voi olla, että neulomisinto on välillä ollut ihan hukassa? En käsitä. Näiden sukkien myötä sain kyllä intoa vähän takaisin.

Olin tekemässä vahvistettua perinteistä kantapäätä, mutta ne penteleen ylimääräiset silmukat ja kiilakavennukset aiheutti sen, ettei siksak olisi sen jälkeen ollut mikään siksak, vaan lähinnä sekoraitaa... Niinpä purin sen ja tein tiimalasin, joka tietenkin jätti valtavan reiän, kun ennen pidennettyjen kerroksien aloittamista ei voinut kiertää koko työtä tuolla turkoosilla värillä. Lanka piti siis katkaista ja aloittaa nelospuikolta tekemään pidennetyt kerrokset. Mutta aivan hyvin sain sitten lopuksi ommeltua reiät umpeen, eikä nyt enää huomaa mitään! Näistä tuli ihan nätit.  

3 kommenttia:

  1. Tosi hienot sukat! Parit sukat ajattelin itsekin tekaista vielä ennen joulua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille kommenteista! Mulla on kans monta projektia vielä ennen joulua. =)

    VastaaPoista