tiistai 10. tammikuuta 2012

Ekat pöksyt

Olen päättänyt, että minusta tulee kestovaippamamma. Olen sen verran ekologinen, että kestovaippailu on luonnollinen ratkaisu. Tiedän, että kokisin huonoa omaatuntoa aina heittäessäni kertakäyttövaipan roskiin. 
Niin, odotamme esikoistamme syntyväksi parin kuukauden kuluttua ja myös avopuolisoni on saanut kuulla luentojani kestovaippojen hyödyistä (joita olen lukenut suoraan netistä silmät innosta loistaen). Tietääköhän tuo pieni ipana mahassani, että kirjoitan hänen tulevaisuudestaan, kun niin kovin liikkuu ja potkuttaa? 


Käsityöihmisenä tietenkin tuon oman korteni kekoon kestovaippailuissa ja sainkin eilen valmiiksi ensimmäiset villavaippahousut. Nämä ovat nimeltään villapöpät, joiden ohje löytyy Ullaneuleen nettisivuilta. Tein nämä Novitan Huopanen -langasta 4,5mm sukkapuikoille. Aluksi meinasin tehdä housut ohjeen 0-koon mukaan, mutta tuntui, että joustinneule vyötäröllä näytti niin valtavan pieneltä, joten tein pöpät sitten 2-koon mukaan. En kuitenkaan osaa vielä arvioida tuliko housuista hyvänkokoiset. Sen näkee sitten, kun alan sovittaa niitä vauvalle. Lankaa jäi vielä, joten neulon näitä lisää. Ohje on todella helppo ja pidän siitä, kun langan ja neulan kanssa viimeistelyä on niin vähän. 

Pojalle tai tytölle, emme tiedä kummalle. 

5 kommenttia:

 1. Söpöt pöksyt! Muista kuvata kaikki ihanuudet, mitä teet vauvalle!

  VastaaPoista
 2. Ihanat - pitäiskö tulevan iskän kummitädin tulla talkoisiin ja kutoa myös pöpät ;o)

  VastaaPoista
 3. Maarit: Ajatuksena on kyllä kaikki kuvata, niin jää sitten kiva muisto niistäkin.
  Kirsi: ilman muuta jos innostusta löytyy ja varsinkin jos on esim. Huopasen jämiä nurkissa. =)

  VastaaPoista
 4. Löytyy vaikka kuinka paljon Huopasta - kokeilen tehdä heti huomenna ;o)

  VastaaPoista
 5. Voi että, kiitos Kirsi! Kiva juttu! =)

  VastaaPoista