maanantai 8. huhtikuuta 2013

Samaa sarjaa

Ihmeellisen riittoisa Debbie Bliss baby cashmerino -lanka riitti sukkiin ja sitä jäikin niin, etten tiedä mitä siitä vielä teen. Mutta nyt minulla on kevään kirkkaat nilkkasukat ja opin tätä tehdessäni taas jotain uutta. 

Se vaihe kun vaihtaa väriä on ollut minulle kinkkinen, koska raidat eivät pysy samalla tasolla. Äitini antoi vinkin, että kannattaa neuloa IV puikon viimeinen silmukka yhdessä sen seuraavan värin kanssa. Niinpä sitten teinkin ja raidat ovat paljon paremmin kohdillaan kuin aikaisemmin. Hauskaa oli huomata, että Facebookin Voihan Villasukka! -ryhmässä joku oli pähkäillyt juuri samaa ongelmaa. Kirjoitin heti sinne tämän vinkin. Siellä oli paljon muitakin hyviä ohjeita, kuten: "kun luot silmukoita, luo yksi ylimääräinen, jonka otat ensimmäiselle puikolle, esim. kolmella puikolla 16s ja yhdellä 17s. Ennen ensimmäisen kerroksen aloittamista siirrät silmukan IV puikolle ja vedät sen vieressä olevan silmukan yli. Nyt kaikilla puikoilla on 16s ja krs aloituskohta on suora eikä raidoituksessa näy myöskään kerroksen vaihtumiskohtaa". Tuota pitää kokeilla seuraavassa raitatyössä. 

Tuo Facebookin ryhmä on kyllä aivan loistava. Siellä on melkein 2000 jäsentä, joten sieltä saa äkkiä apua ja vinkkejä jos jonkinlaiseen ongelmaan. Taitaa olla niin että ainuttakaan miestä siellä ei ole. =) Olen saanut valtavasti inspiraatiota ja ideoita sieltä, kuten myös näihin raitasukkiin. 

Nilkkurit


Riittoisa Debbie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti