maanantai 23. kesäkuuta 2014

Puolen vuoden villasukat ja parin tunnin tiskirätti
Näitä sukkia neuloin kauan ja antaumuksella, ei sillä että ohje olisi mitenkään aikaa vievä, vaan sillä että laiskuus on näiden kohdalla iskenyt monesti. Ne piti alun perin mennä eräälle ystävälleni, mutta tiukka käsialani oli kuitenkin liian tiukkaa. Se todettiin, kun hän helmikuussa näitä kokeili. Mietin muutaman kuukauden purkamista, mutta en kuitenkaan purkanut vaan jatkoin keväällä neulomista vaihtaen vain sukkien kohdehenkilöä. Sain villasukat valmiiksi nyt juhannuksena ja vein ne kummitytölleni saman tien. Ei sikäli mitenkään hassua antaa villasukkia keskellä kesää, koska ilma oli juhannuksena melko samanlainen kuin viime jouluna. Villasukissa minäkin juhannukseni vietin. 


Sukkien ohje on Novitan sukkalehdestä, siinä ne tehdään kolmella puikolla ja kantapää on erilainen. Lankana on Viking Garnin Baby ull, saa nähdä kuinka kestävää se on. 


Tein valmiiksi myös yhden tiskirätin Hannamaista -blogin ohjeen mukaan. Kuvio on kiva eikä sen tekemiseen kyllästynyt. Aloitin myös uusien villasukkien teon, nyt ne ovat ehkäpä oikean kokoiset tälle ystävälleni. Josko sukat löytäisivät perille heinäkuussa, ainakin riittävän ajoissa ennen syksyä mikäli säät sattuvat lämpenemään. 

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Varmasti saaja on tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä saaja näytti tykkäävän ja istuivat kivasti jalkaan nuo villikset. =)

      Poista