lauantai 28. syyskuuta 2013

Poikaaselle pukinettaTein Poikaaselle vihreästä ja oranssinkirjavasta Maija-langasta sukat ja lapaset. Malli on ihan perus, loin kolmosen puikoille 44 silmukkaa molempiin ja väriä olen vaihdellut viiden kerroksen välein. Näihin riitti 50g kerä kumpaakin ja jäi vielä pienet nyssykätkin. 

Neliskanttiset puikot on mun suosikit. Ne vaan on jotenkin niin hyvät. En tee niillä liian tiukkaa eli silmukat tosiaan jopa luistavat puikolla ja lisäksi saan mielestäni sileämpää jälkeä aikaiseksi. Sukissa on myös toinen ihastukseni, tiimalasikantapää, ja siinä olen vähän jopa oikonutkin, nimittäin neulomalla kantapään aina oikein. Vähän hassun näköinen se on, mutta ehkäpä myös hieman paksumpi ja kestävämpi. Tiimalasikantapää itsessään oikoo jo monta eri vaihetta, kuten esim. kantatilkun tekeminen, kantapohjan kavennukset ja silmukoiden poimiminen reunasta hoituu tiimalasikantapäässä kaikki samalla kertaa eikä tarvi tehdä edes kiilakavennuksia. Nopea, näppärä ja helppo! Jos et ole jo huomannut, niin minä olen tlk:n (tiimalasikantapään) puolestapuhuja.

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen löytänyt tiimalasikantapään! Vähän se hiomista vielä vaatii, mutta oon päättänyt nyt tehdä useampiiin sukkiin tiimalasit niin alkaa tulla rutiinilla!

  Kauniin väriset sukat ja lapaset! Mielestäni tuo ainaoikein-kantapää on hauska yksityiskohta!

  VastaaPoista
 2. Jee, hyvä että meitä hehkuttajia on useampi! =) Nyt kun sanoit, niin toisaalta tuo kantapää on aika hauska. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Jätin sinulle haasteen blogissani :)

  VastaaPoista