maanantai 28. lokakuuta 2013

Metsästäjän uudet värit

Metsästäjä-isäni laittoi entiset punaiset hirvikamppeet syrjään ja osti uusien vaatimusten mukaiset silmiäkirvelevän oranssit tilalle. No minäpä tuosta uudesta vaatimuksesta sitten innoistuin ja löysin kirkkaan oranssia lankaa (Red Heart Denver) ja tekaisin isukille pipon. Pipo oli niin tylsä pelkkänä oranssina, että silmukoita jäljitellen ompelin siihen hirven kuvan. Hirvi löytyi ravelrystä

Pipon ohje on omasta päästä. Silmukoita loin 114 ja ensin tein n. 4 cm 2o2n. Sen jälkeen sileää neuletta niin että kokonaispituus oli n. 16cm, jonka jälkeen aloitin melko epämääräisen kavennuksen jollakin ihme logiikalla, että siitä en oikein osaa sanoa mitään, muuta kuin tasaisin väliajoin 2o yhteen ja saatoinpa tehdä aina välikerroksen ilman kavennuksia. Lopuksi sitten tein koko ajan 2o yhteen, kunnes oli sen verran silmukoita puikoilla (ehkä yhteensä 5), että pystyi vetämään ne sumppuun ja päättelemään työn. No ihan hauska siitä tuli, toivottavasti myös sopiva. Vaikka vien tämän vasta isänpäivälahjaksi, niin luulen ettei lahjan saaja juurikaan blogissani surffaa. :)


Väri ei pääse ihan oikeuksiinsa, mutta on se kirkas

Lisäys: tässä vielä linkki videoon, jossa opetetaan silmukoiden jäljittelytekniikat.

2 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauska! Täytyisi kokeilla tuota silmukoiden jäljentämistä. Jotkut kertovat että se on vaikeaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi vähän tuotti hankaluuksia, kun en ymmärtänyt miten jäjittely onnistuu, mutta sitten bongasin Dropsin sivuilta videon ja niin vaan opin. Tosi yksinkertaista, kokeile ihmeessä!

   Tässä linkki videoon: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=40

   Poista