maanantai 21. maaliskuuta 2011

Tyttöjen juttuja

Viikossa sain valmiiksi pienen neulemekon ystäväni tyttären 1v. synttärilahjaksi. Mekko osoittautui melko suureksi, mutta eipä ainakaan jää heti pieneksi. Ohjeen hain Dropsin nettisivuilta. Lankana käytin Novitan Pretty Baby väriä nro 808. Tein suurimmaksi osaksi ohjeen mukaan, mutta en viimeistellyt kaula-aukkoa, hihansuita ja helmaa virkaten (pari päivää sitten tuo taito oli lapsenkengissä) vaan tein reunoihin hiirenhammasreunukset, kiitos anopilta saadusta vinkistä. Helmaan en tehnyt reunuksia. Se pysyy aivan hyvin rullautumatta ilmankin, koska toinen kerros tehtiin nurin.  
Neuloin myös 2,5 –vuotiaalle ystäväni lapsoselle taikaboleron pinkistä Novitan Rose Mohair –langasta. Taikaboleron ohjeen löydät tästä. Silmukoita siihen loin aluksi muistaakseni 96. Taikabolero neulotaan tasona. Alun joustinneuleen tein 1o 1n ja sitä noin 5 cm. Kuviota neuloin vain silmämääräisesti sopivan mitan, pituutta en osaa sanoa. Lopuksi vielä 1o 1n joustinneule 5cm ja päättely. Sen jälkeenhän kappale taitetaan kaksinkerroin ja neulotaan saumat siten, että jätetään käsille aukot. Ohjeessa myös hihoihin tehdään joustinneuleet, mutta niitä en tähän tehnyt.  


4 kommenttia:

 1. Onpas oikein hempeät tyttövärit. Tosi siistiä jälkeä teet:)
  Tää sun blogi on mulla nyt jonkun aikaa suosikeissa seurattavana. Mä vaihtelen listaani, etten jämähdä samoihin blogeihin. Seikkailu avartaa ja aina kannattaa kuitenkin vähän aikaa seurata niin pääsee jyvälle käsitöistä yms.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta! Toivottavasti jaksat seurata blogiani edelleenkin. =)

  VastaaPoista
 3. Pipsukka aivan ihana mekko! :) Kyllä sinä oot näppärä!

  VastaaPoista