maanantai 21. tammikuuta 2013

Krokokoo!

Sain tässä taannoin ystävältäni tekstarin, jossa oli kuva krokotiililapasista. Hän oli kuvannut työkaverinsa lapaset ja sellaiset kuulemma piti saada itsellekin. Kyllähän minä otin haasteen vastaan ja lähdin niitä sitten suunnittelemaan ja väsäämään kuvien perusteella. Kaiken lisäksi ystäväni oli juuri valmistunut, joten hän sai krokolapaset sitten valmistujaislahjaksi. Tällaiset niistä tuli: 

Lähtötilanne ennen kokoamista

Malli: Krokotiililapaset
Lanka: 7 veljestä; 100g vihreää 
sekä pikkukerä punaista ja hitusen valkoista. 
Muut tarvikkeet: silmänapit

Ensin tein ihan peruslapaset vihreästä 7 veljeksestä luoden nelosen puikoille 40 silmukkaa. Sitten loin punaisella värillä 20 silmukkaa ja tein ainaoikeaa tasona 22 krs, jonka jälkeen aloin kavennella. Mittailin palaa lapasten kärkiosaan ja neuloin joka toinen kerros kummastakin päästä 2o yhteen. Lopussa taisin kavennella vähän useammin. Sitten poimin työn alalaidasta 7 silmukkaa ja tein peukalon mallisen osan jälleen neuloen ainaoikeaa, kaventelin sitäkin sopivin väliajoin, kunnes alkoi näyttää samalta kuin peukalon kärki. Ompelin punaisen osan kiinni lapasiin ja kiinnitin silmät sekä tein hampaat tasaisen epätasaisin väliajoin valkoisella langalla solmuja tehden. Apropoo, Krokokoot ovat valmiit uusiin seikkailuihin. 

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat krokot! :) Tämmöisinä hetkinä aina harmittaa, että itselläni on käsityöpeukalo keskellä kämmentä (jos sielläkään); pakko tyytyä kaupan tylsiin lapasiin, höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä innostuin käsitöistä vasta tuos viitisen vuotta sitten, sitä ennen olin kutonut koulussa. Kyllä säkin saattaisit itsestäs käsityöihmisen löytää. =)

   Poista
 2. Hauskat, eikä ainakaan kulu puhki kämmenestä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, Emma, eikä peukalosta. :D

   Poista
 3. No mutta hyvänen aika, näähän on tosi makeet! Hyvä Pirita!!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos hianoista lapasista!! Otan käyttöön välittömästi. ;)

  VastaaPoista