sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Akka haipakka

On kuulkaa tämä joulunalusaika ollut melkoista haipakkaa. Remontti jatkuu edelleen, mitä luultavammin tämän vuoden puolella pääsemme takaisin kotiin. Nyt on vihdoin alkanut varsinainen kylpyhuoneen uudelleenrakennus ja siksipä kävimmekin tänään päiväseltään Tampereen Ikeassa hommaamassa uudet kalusteet, ihanat ovat. Toivottavasti myös valmiina ovat ihanat ja sopivat paikkaansa niinkuin olemme suunnitelleet. Olen myös vaihtanut työpaikkaa ja ollut uudessa työssä nyt kuukauden päivät. Niin ja tein ison kasan käsitöitä tämän touhun keskellä dead linena itsenäisyyspäivä. Osa oli tilaustöitä ja osa muuten vaan tehtäviä. Nytpä voi teelmykset julkaista kun ne ovat jo menneet uusille omistajilleen.  

Tummanruskea matto on tehty Kauhavan kangasaitan ohjeella Aura, hieman muunnellen kylläkin, koska alkuperäisohje olisi ollut vähän liian iso ystäväni kylppäriin. Kude on Lilli ontelokudetta. 

Virkkaus on muuten niin pirullista meille vasenkätisille, kun tuo lanka menee niiiiin kierteelle, että se on jotain ihan käsittämätöntä. Vähän väliä pitää palauttaa lanka ojennukseen eli nostaa työ langasta roikkumaan ja pyörimään. Sama ilmiö käy joskus kierteelle menneen hiustenkuivaajan johdon kanssa. Olen ymmärtänyt että vastaavaa ongelmaa ei oikeakätisillä ole näiden lankojen kanssa, koska kierre on suunniteltu oikeakätisille. Onko näin? No valmista tuli kuitenkin melko nopsasti ja tuo malli on tosi kiva. Tein vielä ylijääneestä kuteesta korin ystävälleni.


Matto viimeistä kierrosta vailla
Poikaasta kiinnostaa äidin käsityöt =)

Apupupukaverukset lähtivät pikkupoikien matkaan, minä kun olen itselleni tehnyt säännön, että jokaiselle pienelle, ystävien tai suvun, lapsoselle sellaisen teen. Näin olen myös tehnyt ja jatkan perinnettä edelleen. Puput valmistuivat varmaankin tunti ennen kuin ne annoin pojille. Miehenikin kädenjälki näkyy niissä, hän meinaan täytti puput vanulla ja erittäin mallikkaasti.  =)
Kuvista puuttuu bambutiskirätti, joka oli niin ikään tilaustyö. 
Nyt alkaa viimeiset kutomiset pukin pakettiin, onhan tässä vielä aikaa!

4 kommenttia:

  1. Ahkera olet ollut! Pidän peukkuja, että remonttinne valmistuu ennen ilotulituksia!

    VastaaPoista
  2. Tuttuja taidonnäytteitä ;) !!! Kiitos <3

    VastaaPoista