torstai 20. marraskuuta 2014

Keittiö, kodin sydän

Keittiön remontoiminen alkoi tosiaan kaappien ovien viemisellä maalattavaksi. Ne olivat alkujaan siis puunväriset, kuten kuvista näkyy.  Tarkoituksena oli saada valkoiset ovet keittiöön. Ihan siihen saakka, kunnes ovet tulivat maalattuina takaisin, mietitytti kuinka ne sopivat puunvärisiin runkoihin. Mielestäni lopputulos on kuitenkin hyvä ja kaunis. 

Olin katsellut netistä uusia vetimiä keittiöön, kun ne vanhat olivat tummat keskiosaltaan ja reunoissa oli kultapalat. Kulta ei kuulu suosikkiväreihini. Kuitenkin tuo ajatus vetimistä vähän jäi kun oli kaikenlaista muuta hommaa. Sitten yks kaks autossa sain ajatuksen, että entä jos antaisi niille vanhoille vetimille mahdollisuuden ja maalaisi ne sprayllä mattamustaksi. Testasin yhteen maalausta ja se näytti ihan ok:lta. No aloin hioa vetimien keskiosia ja noita pieniä kultaisia osia, kunnes huomasin, että yksistään nuo keskiosat hiottuina näyttävät aika hyvältä. Kävin kokeilemassa sopiiko ne ovien olemassaoleviin ruuvinreikiin ja sopihan ne. Ne olikin sitten siinä, vain hiotut vanhat vetimet. Säästyi euroja ja aikaa. 

Toisena vaiheena aloitimme olohuoneen ja keittiön välisen seinän kaatamisen, josta laitoinkin kuvaa jo aiemmin. Samalla tehtiin myös uutta valaistusta keittiöön. Sähkömiestuttumme suositteli lednauhoja ja päädyimmekin vetämään niitä sekä kaappien ylle että alle. Näyttävät muuten tosi hyvältä! 

Kolmas vaihe oli vaaleanoranssien kaakeleiden maalaus valkoisella Ronseal -kaakelimaalilla. Luin tuosta kaakelimaalauksestan etukäteen paljon eri blogeista ja sain hyviä vinkkejä mm. RAW Desing Blogista. Pohjatyöt tein huolella ja maalaus sujuikin tosi hienosti. Maali oli melko valuvaista, mutta sitä pystyi hyvin paikkailemaan. Maalasin kaakelit pienellä telalla. Kokeilin sivellintä, mutta jälki ei ollut niin tasaista. 

Kun oli saanut maalauksen melkein loppuun huomasin kauhukseni että maali alkoi kuplia aika monesta kohdasta. Silloin kyllä iski paniikki. Rapsutin kuplineen maalin pois parhaani mukaan ja jatkoin maalausta 24h tunnin jälkeen. Olin pessyt maalikaukaloa aiemmin tärpätillä ja uskon sen olleen syy tähän kuplimiseen, sillä loppuvaiheessa maalia oli kaukalossa niin vähän, että varmaan tärpätti jotenkin irtosi kaukalosta. Se oli toki ehtinyt kuivaa muutaman päivän, mutta silti se kostuneena tuoksui vahvasti tärpätiltä. Kuivumisajan jälkeen (joka oli yli 24h) hioin varovasti tasaisemmaksi tuota kohtaa josta olin rapsuttanut maalin pois. Seuraavan maalikerroksen alku onnistui jälleen oikein hyvin, mutta kun tulin kohtaan jossa aiemmin oli tuota kuplintaa, niin maali alkoi jälleen kuplia joiltaki osin. Jälleen odotin seuraavaan päivään ja maalasin taas. Vihdoin maalaus onnistui, mutta minä kyllä tiedän kohdat joissa epätasaisuudet näkyy. Aluksi se haittasi, mutta ei nyt enää onneksi.  

Niin joo ja vielä viimeisin ongelma maalin kanssa oli se, kun jouduin suojaamaan ne maalarinteipillä maalatessani katkaistun seinän peitelistaa huonekalumaalilla. Siinä vaiheessa, kun vedin varovaisesti maalarinteippejä pois, niin jälleen tuossa helkkarin samassa kohdassa jäi aimo annos kaakelimaalia maalarinteippiin. Tuohon mennessä maali oli ehtinyt kuivaa jo kaksi viikkoa. Harmitti, joo kyllä! No sitten maalasin siihen kohtaan huonekalumaalilla pienen sutaisun ja on se nyt ihan ok, ehkä. Onneksi sattui olemaan niin, että huonekalumaali oli peittävää valkoista ja vieläpä samansävyistä kuin kaakelimaali. :P 

No niin, sepustuksen jälkeen mennään kuviin:

Tässä kuvassa keskiosa on jo mattamusta.
Alunperin se oli kiiltävä musta.
Hiotut vetimet näyttävät tältä

Tässä olohuoneen ja keittiön välinen
seinä alkuperäisenä
Nämä yllä olevat neljä kuvaa ovat ennen remonttia,
edellisten asukkaiden muuton ja pakkaushässäkän aikaan


Tasoille emme tehneet mitään, ne ovat ihan hyvät noin
Ai niin joo, valolistat puuttuu edelleen kaappien alta =)

Kaakeli on kyllä ihan kaunis maalattuna valkoisena 
Olohuoneesta päin ja kuvaaja näkyy ikkunassa ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti